3 poäng hemma mot Skövde

Det blev en tät match mellan Sura och Skövde på söndagen. En match som Sura till slut vinner med 3-2 efter att David Lidström avlossat bössan från blå.

Första 5 minuterna av matchen var det väldigt ostrukturerat i Suras försvarszon. Gästerna dominerade och satt spelmässigt i förarsätet. Sura spelade upp sig lite och hade några bra chanser framåt i mitten av perioden, men det var gästerna som tog tog ledningen genom Emil Smedberg efter 15:50 i numerärt överläge.

Sura inledde andra perioden i numerärt överläge men hade svårt att skapa de där riktigt farliga chanserna och fick ingen utdelning på det. Kvitteringen kom istället efter 4:02 på en specialtekning där André Astley Rydberg vinner tekningen tillbaka till Lukas Söderlund som nyper till direkt och sätter kvitteringen. Sura spelar stundtals väldigt virrigt i egen zon men som tur är så är David Otter i högform. Även i andra perioden spelar Sura upp sig och blir sakta allt bättre. Mattias Eklund ger oss ledningen med 2-1 när han kliver ner i banan och nyper dit en målvaktsretur. Målmässigt övertag inför tredje efter en spelmässigt jämn mittrond.

Skövde rivstartar tredje perioden och skapar två riktigt bra chanser men David Otter håller rent. Efter drygt åtta minuter kvitterar Skövde till 2-2. Återigen Smedberg som målskyttt. Perioden svänger nu fram och tillbaks med chanser åt båda håll. Det utvecklar sig till en väldigt spännande match som David Lidström till slut avgör till Suras fördel med ett kanonskott ribba med sex minuter kvar. Sura håller undan resten av matchen trots en hård press och plockad målvakt under slutminuterna. Uppoffrande försvarsspel av alla suraspelare och i slutsekunderna kastar sig Tobias Boström och täcker skott med ansiktet för att hålla pucken ute ur buren. Sura plockar tre nya poäng och har nu tagit sex poäng under den här helgen och klättrar upp till sjätte plats i Hockeyettan Västra.

Surahammars IF-Skövde IK 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

Skott: 33-36 (8-11, 14-11, 11-14)

Publik: 375

1st period

10:52 Powerbreak.

15:28 2 min SUR 24. Sebastian Tellström Jovcic Holding

1550 0-1 (PP1) SIK 51. Emil Smedberg (68. Adam Thilnder, 20. Jonthan Ström)

18:42 2 min SIK 68. Adam Thilander Hooking

2nd period

24:02 1-1 (EQ) 65. Lukas Söderlund (13. André Astley Rydberg)

33:12 Powerbreak

37;36 2-1 (EQ) 88. Mattias Eklund (13. André Astley Rydberg, 24. Sebastian Tellström Jovicic)