Christopher Staf blir huvudtränare för Surahammars IF J18

Under valborgshelgen blev det äntligen klart vem som ska sköta huvudtränarsysslan i Surahammars IF nya J18-lag i vinter. Det blir den blott 22-årige Christopher Staf som ska ratta båset och utveckla våra killar tillsammans med sina assisterande tränarkollegor Johan Rauch och Daniel Carlsson.

Christopher Staf har själv spelat ishockey i både Västerås IK och Surahammars J20-lag. De tre senaste säsongerna har dock Staf lämnat den aktiva karriären bakom sig och istället fungerat som huvudtränare i Västerås IK:s J18 och senast U16.

Vi tog kontakt med Christopher under måndagen för att höra lite mer om varför han nu väljer att ta sig an vårt nya lag.

– Det som fick mig att ta uppdraget i Sura var alla kloka och drivna personer runt klubbens nya J18. Det finns en stab som visar att dom har en tydlig plan och målbild. Att jag nu också får möjligheten att jobba med Danne och Johan i båset var ytterligare en anledning till att jag hoppar på den här utmaningen.

– Johan och Daniel är två duktiga killar som tidigare varit med på en hög nivå, både som spelare och tränare. Det känns väldigt inspirerade och utvecklande för min egen del att få bolla mina idéer ihop med Johan och Daniel och jag ser med glädje fram emot kommande säsong.

Vi hälsar Christopher Staf välkommen till oss i Surahammar och önskar honom stort lycka till med sitt nya uppdrag.

Dela nyheten:

Fler nyheter