En poäng med hem efter tung tredjeperiod

Det blev en minst sagt svängig och målrik match mellan Forshaga och Surahammar i Ängevi Ishall på onsdagskvällen. Matchen slutade 7–6 till Forshaga efter avgörande i overtime. Ett resultat som nog ingen trodde på i början på tredje perioden.

Vi inledde matchen i ett högt tempo och hade i stort sett allt av spelet under de första fem minuterna. Vi hade ett flertal halvchanser varav ett stolpskott redan i den första minuten. Ändå var det Forshaga som tog ledningen med 1-0 genom William Johannesson efter sex minuters spel. Vi kvitterade till 1-1 genom Elliot Sjöström (bilden) som fick pucken på blå linjen, avancerade in i banan och snärtade upp pucken i Erik Forsbergs högra kryss. Fler mål föll inte i en förstaperiod där vi dominerade och hade det mesta och bästa av spelet.

Andra perioden blev en riktig islossning för våra killar där vi gick från 1–1 till ledning 4–1 tack vare ett högt tempo, bra skridskoåkning och distinkta avslut. Målskyttar 2–1 Daniel Andersson, 3–1 Lukas Henze (PP) och 4-1 Hampus Wallin. Forshaga får dock viktig kontakt minuten efter Wallins mål när de i en lite rörig situation framför suras mål petar in 2–4 på en målvaktsretur.

Spänningen uteblir dock när André Astley Rydberg med knappa tre minuter kvar styr in ett skott och gör ställningen 2–5 inför tredje perioden. Allt kändes kassaskåpssäkert då sura ägde banan, spelade enkelt och Forshaga mest kom upp i enstaka farligheter. Men som ni vet så måste man göra jobbet fullt ut i 60 minuter och kanske var det just känslan av kontroll som fick våra killar att tappa just kontrollen.

Tredje perioden inleddes dock som de två första. Sura utökar och gör 2–6 i powerplay när Lukas Söderlund får pucken i sin favoritposition och hittar nätet bakom inbytte Gustaf Griborn i Forshagas mål. Femton minuter kvar att spela och allt känns bra, men då händer något. Forshaga petar in 3–6 och 4–6 på kort tid. När de dessutom lyckas göra 5–6 i numerärt underläge blir både ben och armar hos våra killar som överkokt spaghetti och viljan att vinna ersätts av rädslan att tappa matchen.

Efter 5–6 följer några minuter med böljande spel och halvchanser åt båda håll. Med 30 sekunder kvar av matchen får Forshaga tekning i vår zon. Målvakten tas ur målet och en extra utespelare kommer in. Gästerna vinner tekningen och från backplats lyfts pucken mot ett mål som delvis skyms av en hög med spelare och pucken letar sig in bakom Marcko i vårat mål. Tungt att tappa en ledning som kändes så självklar, så länge. Matchen gick nu till overtime och det hann bara gå en minut innan Forshaga snärtar in segermålet och tar två poäng med sig efter en heroisk upphämtning.

Vi får bryta ihop, ta med oss de första två perioderna, glömma debaclet i slutet och ta en gruvlig revansch i matchen mot Köping på lördag i Köpings ishall

FORSHAGA IF – SURAHAMMARS IF 7-6 (1-1, 1-4, 4-1, 1-0)