Hampus Sjölund förstärker Surahammars IF i vinter

Det händer dagligen nya spännande saker kring lagbygget inför säsongen 24/25. Lagom till helgen blev det klart att den 21-årige forwarden Hampus Sjölund kliver in i truppen.

Eskilstunagrabben Hampus som avslutade föregående säsong i just Eskilstuna Linden har annars fått det mesta av sin hockeyskolning via Hockeygymnasiet i Södertälje följt av spel i U16, J18 och J20 i Södertälje SK.  Sen valde Hampus medvetet att ta ett nytt kliv i karriären.

– Ja, efter mitt sista år i Södertäljes J20-lag så föll valet på att flytta upp till Kalix för att fortsätta utvecklas som hockeyspelare där. I Kalix spelade jag i en och en halv säsong och trivdes väldigt bra. Men i början av året så blev jag pappa vilket gjorde att jag valde att flytta tillbaka till hemstaden Eskilstuna och avsluta säsongen i Linden.

Vem är då hockeyspelaren Hampus Sjölund, och hur känns det med ditt nya kontrakt i Surahammar?
– Som spelare är jag först och främst en snabb skridskoåkare så jag hoppas kunna bidra med min fart och mitt hårda jobb över hela isen. Gällande kontraktet med Sura så ser jag mycket fram emot att nästa säsong få representera Surahammar då jag hört mycket gott om föreningen. Jag tror och hoppas att jag kommer att fortsätta utvecklas som hockeyspelare i Surahammar.

Vi hälsar Hampus hjärtligt välkommen till oss i Surahammars IF och önskar stort lycka till säsongen som väntar.

Fler nyheter kring lagbygget kommer redan i eftermiddag. Då handlar det om en förlängning.

Dela nyheten:

Fler nyheter