Albin Pettersson klar för Surahammars IF

I veckan blev det klart att den 19-årige forwarden och tidigare suraspelaren Albin Pettersson efter några säsonger i Grums nu vänder hemåt igen för spel i Surahammars IF kommande säsong.

Albin Pettersson visade tidigt att han var en kraftfull spelare med stor talang. Albin var som ungdomsspelare en framträdande spelare i Surahammars duktiga lag födda -04, och efter en kort sejour i Västerås IK med spel i U16 gick resan vidare till Värmland och hockeygymnasiet i Grums. Efter skolan blev Albin kvar i Värmland och Grums där han fått prova på både junior- och seniorhockey, men nu vänder alltså Albin hem till Surahallen och moderklubben för att prova lyckan i Hockeyettan kommande vinter.

-Det känns väldigt kul att få möjligheten att komma hem till Sura igen. Det var många år sedan sist och det bli riktigt kul att dra i gång på hemmaplan igen efter sommaren.

Hur ser du på tiden i Grums och hur den har påverkat dig som spelare?

-Jag har tagit stora kliv under mina fyra år i Grums. Jag har fått spela väldigt mycket ishockey. Både junior- och seniorhockey och lärt mig mycket på vägen. Det har varit en bra miljö som varit väldigt nyttig för min del.

Hur skulle du beskriva din spelstil?

-Jag är en offensiv spelare som gillar att vara aggressiv och ha mycket puck i anfallszonen. Men är också mån om att med mitt offensiva spel skapa lägen och göra mina medspelare bättre. Jag jobbar hårt över hela banan och bidrar lika gärna i det defensiva som offensiva spelet.

Vi ser fram emot att få ta del av Albins slit kommande säsong, hälsar honom välkommen hem och önskar honom stort lycka till när A-lagströjan i Sura nu ska dras på för första gången.

Dela nyheten:

Fler nyheter