Emil Andersson förstärker backsidan i Surahammar

Veckan hinner knappt börja innan nästa nyförvärv presenteras. Den här gången är det den 22-årige backen Emil Andersson, närmast från Nyköping som tar plats i Surahammars lag inför kommande säsong.

Emil med rötterna i Trångsund har fått sin hockeyskolning via U16 och juniorspel i AIK och Huddinge. På seniornivå har Emil representerat Hammarby, Segeltorp och nu senast Nyköping. Den 195 centimeter långa backen har en bra fysik och lång räckvidd och kan bli en obehaglig överraskning för många motståndare i vinter.

– Jag skulle säga att jag är en bra tvåvägsback som har spelförståelsen som främsta styrka. Följer gärna med upp i anfall men vårdar defensiven i första hand. Utöver hockey så pluggar jag på dagtid vilket passar bra ihop med upplägget i Sura.

– Allt jag har hört om Sura som förening från andra spelare har varit uteslutande positiv, och den bilden har även förstärkts vid min kontakt med klubben. Det ska bli väldigt kul att få spela framför Surapubliken i vinter, en publik som jag hört mycket gott om.

Vi hälsar Emil varmt välkommen till oss i Surahammar och konstaterar att sportchefen Jörgen Mähler (som vanligt) inte ligger på latsidan.

SURA BLÅ – ELDA PÅ!

Truppen 23/24 så här långt

Målvakter:
Linus Marcko
Lukas Rheyneuclaudes (NY)

Backar:
Emil Andersson (NY)
Marcus Johansson
Isak Wallén (NY)
Gustav Lagerlöf
Sebastian Tellström Jovicic
Oscar Forsman Larsson
Wille Hedqvist

Forwards:

Vilgot Dahlén (NY)
Sebastian Thors
Marcus Wahlgren
Samuel Ander
William Otter
Lukas Söderlund
Adam Karlsson
Eric Karlsson
Filip Jakobsson (NY)

Tränare: Sebastian Varjomaa (NY)

 

Dela nyheten:

Fler nyheter