Sex poäng efter dubbla segrar i helgen

Efter en intensiv hockeyhelg kan vi räkna in dubbla segrar och sex poäng för killarna i A-laget. Lördagens seger mot Kalix (4–1) följdes upp med uddamålsvinst 1–0 mot tabelljumbon Vännäs under söndagen. Två segrar som spelmässigt inte hamnar i historieböckerna men som ändå gör att vi fortfarande är med i racet om avancemang.

Efter segern mot Kalix där vi tog spelmässiga kliv i varje period och avslutade starkt så fanns förhoppningen att bottenlaget Vännäs skulle bli en munsbit. Gästande Vännäs kom till Surahallen med lågt ställda förväntningar. Ideliga förluster under vårserien hade så klart påverkat självförtroendet hos gästerna i en negativ riktning. Men trots ett närmast hopplöst utgångsläge så visade Vännäs både karaktär och kämpaglöd.

Även om våra killar i Surahammar hade mycket puck och förde spelet under stora delar av matchen så försvarade sig gästerna förtjänstfullt. Det dröjde ända till slutet på andra perioden innan vi fick hål på den mycket duktige Vännäsmålvakten Dennis Westergård. En hårt forecheckande Samuel Ander jobbade åt sig pucken i ena sarghörnet, släppte vidare till Adam Karlsson som i sin tur hittade en fristående Jakob Forslund framför mål som hittade en lucka högt upp tätt intill Westergårds vänstra stolpe.

Där och då var vi nog många som trodde att spelövertaget och målet skulle få gästerna att vika ner sig, men icke. De fortsatte kämpa och slita samtidigt som vi inte riktigt fick den utväxling i spelet som vi hoppats på. Absolut, vi har ett flertal riktigt fina lägen under matchen som var värda ett bättre öde och puckinnehavet var säkert 60–40 i Suras favör, men gästerna tilläts allt för ofta komma djupt i vår zon och skapa både hårt tryck och en del farliga skott mot Linus Markko.

Linus Markko som precis likt Vännäs Dennis Westergård gjorde en mycket bra match. Lugn och följsam, och handen på hjärtat den som räddade trepoängaren åt oss när vi under andra halvan av tredje perioden föll tillbaka djupt i egen zon och blev ängsliga ”pucktittare”.

Som ni förstår var kvaliteten på underhållningen lite skiftande och ja, vän av ordning hade gärna sett lite mer fart och bättre utfall på de chanser som bjöds. Men med en lång säsong i benen och viktiga poäng på spel så får man helt enkelt nöja sig med att laget har förmågan att hålla ihop och stå emot. Poängen blir det primära när serien går in i sitt slutskede.

Nu väntar en norrlandsturné kommande helg med matcher mot just Kalix och Vännäs. Därefter bortamatch mot Enköping lördag 18 februari innan sista omgången spelas hemma i Surahallen lördag 25 februari mot Borlänge. Räkna med en jämn och oviss nagelbitare innan vi vet om våra kämpar får spela vidare i jakten på en kvalserie.

Surahammars IF – Vännäs HC 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Skott: 24–20 (10–3, 9–7, 5–10)

36:41 1-0 SUR 28. Jakob Forslund (A. Karlsson, S. Ander)

Utv: SUR 1×2 min, VÄN 1×2 min
Publik: 344

Dela nyheten:

Fler nyheter