Sura besegrade storfavoriten

Det var en magisk kväll när Surahammar besegrade storfavoriterna Hudiksvall med 5-2 och hela publiken stod upp och klappade händerna under matchens sista minuter. Man fick gåshud, vilken stämning!!!

Det började bra. Redan efter två minuter drog Lukas Henze upp ett anfall på högerkanten, skickade in en puck mot Andreas Bosson i Hudikskassen som han styrde ut rätt i gapet på Marcus Wahlgren som satte pucken säkert i nät och vi hade 1-0 efter 2:07. Därefter följde lite utvisningar, bland annat en femminutersutvisning på Suras lagkapten Christofer Udd, som efter matchen fick straffat upphöjt till ett Matchpenalty. Det här innebär  att han är avstängd i returen uppe i Hudiksvall på fredag. Sura klarade av spelet i numerärt underläge på ett strålande sätt och efter att laget blivit fullt manskap igen fortsatte man att pressa högt i Hudiks zon. Efter 15:47 small det igen när Lukas Söderlund jobbade fram pucken framför mål efter slarv av gästernas försvarare. Hampus Pettersson dök upp bakom målvakten Bosson och rakade in pucken och 2-0 var ett faktum. Skotten 11-15

Inför andra perioden bytte Hudik ut Andreas Bosson och Oliver Håkansson fick kliva in mellan stolparna. Han fick inte någon bra start, för efter knappt fyra minuter av mittperioden skickade Willam Otter in en puck mot målet som tog på en av försvararna och styrdes in i egen kasse. Hudiksvall reducerade till 3-1 efter sex minuters spel genom Johan Lindholm som med en backhand hittade nätet bakom suramålvakten Otter.

Fyra minuter senare slog Hudik åter en ”indianare” (läs felpassning) i egen zon och Lukas Söderlund fångade upp den och satte 4-1 och hela hallen exploderade i ett glädjefnatt. Skotten 10-11.

Halvvägs in i tredje perioden reducerade Hudik till 4-2 på ett stenhårt skott från Hannes Lindström rätt upp i krysset. Med drygt tre minuter kvar av tredje perioden tog Hudiksvall Timeout och plockade ut Håkansson ur kassen för att göra en sista forcering i jakten på att komma ikapp. Men då snappade Jakob Forslund upp pucken vid Suras defensiva blå och passade upp till adam Karlsson som skrinnade ifrån sina motståndare och lade in pucken i det tomma målet och fastställde slutresultatet till 5-2.

Adam Karlsson som nu gjorde sitt fjärde raka mål i playoff. Skotten 6-12, totalt 27-38.

Vilken fantastisk kväll de 721 besökarna fick i kväll. Ja inte alla kanske. Hudiksvall hade också ett antal tillresta fans. I Sura var målvakten David Otter på topp med flera fantastiska räddningar men i övrigt så var det en riktig laginsats som låg till grund för segern.

Nu väntar minst en match uppe i Hudiksvall på fredag, med eventuell tredje match på lördag, också den uppe i Hudiksvall. Det kommer att bli en spännande vecka.

Surahammars IF-Hudiksvalls HC 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)
Skott: 27-28 (11-15, 10-11, 6-12)