Surahammars IF bryter med Maikkula och Nywertz

Surahammars IF har idag valt att bryta med såväl huvudtränaren Thomas Maikkula som den assisterande tränaren Nicklas Nywertz.  Efter en period med internt missnöje och ett spel ute på isen som inte motsvarat förväntningarna gör föreningen en förändring som man hoppas ska få genomslag på det sportsliga. Ny huvudtränare blir 34-årige Johan Hellström som närmast kommer från ett tränaruppdrag i Köping HC.

Säsongen 22/23 har så här långt inte levt upp till de högt ställda förväntningar som Surahammars IF hade på laget inför säsongen och som en direkt effekt av det får alltså Thomas Maikkula och Nicklas Nywertz lämna sina tränaruppdrag. Johan Hellström med erfarenhet från såväl Skövde IK som Köping HC tar över laget direkt och leder laget redan under måndagskvällens träning.

– Jag kände att vi behövde få till en förändring då det är uppenbart för alla som följer laget att vi inte fått ut max av den trupp vi har, säger Surahammars sportchef Jörgen Mähler. Nu får vi in Johan Hellström och det känns riktigt bra. Han är rutinerad trots sin unga ålder. Han är klok och har ett tydligt ledarskap. Han har dessutom en bra tanke kring  hur han vill att laget ska spela hockey. Jag tror det här kan bli en positiv förändring som kan lyfta laget.

Vi riktar ett stort tack till Thomas och Nicklas för deras tid och engagemang i föreningen och hälsar Johan Hellström välkommen till sitt nya lag. Lycka till!

Foto: Bilden på Johan Hellström har vi lånat från Köping HC

Dela nyheten:

Fler nyheter