Snöplig förlust i förlängning

Strålande inledning, men bedrövlig avslutning

Sura rivstartade i första perioden av det 83:e derbyt mot Enköping, Hampus Pettersson satte 1-0 redan efter 20 sekunder och han spädde på med 2-0 efter 5:12. Så långt såg allt bra ut och Sura dominerade  större delen av första perioden. Skotten 12-9.

Men så har vi andra perioden och det verkade som om Sura var nöjda med 2-0 efter första. Enköping tog över mer och mer, Ja så kom reduceringen efter 14:20 genom Simon Sjöberg och kvitteringen efter 15:36 genom Viktor Burman, på 1:36 hade Enköping utjämnat och skotten 14-5 talar sitt tydliga språk. Sura tappade spelet totalt.

3;14 in i tredje perioden så tog gästerna ledningen genom Maximilian Popovic. Men Sura fick några utvisningar till skänks och vände på matchen. Först gjorde David Lidstöm 3-3 i spel 5 mot 3 efter 9:32 och André Astley Rydberg satte 4-3 efter 10:18 i spel 5 mot 4. 46 sekunder mellan målen och Sura var i ledningen igen. Men säg den glädje som varar! Efter 14:36 kvitterade Daniel Andersson till 4-4 och matchen gick till Overtime. Skotten i tredje perioden 8-8.

I Overtime gick det fort, det tog bara 18 sekunder för Viktor Mattsson att slå in segermålet, han åkte sonika igenom och satte pucken i nät. Bonus poängen till Enköping.

Ja Suras spel håller inte i en hel match. För mycket slarv från alla håll och kanter. Man klarar tydligen bara av att spela två perioder, den första och den tredje. Nu ligger man ändå på andra plats i serien, men man har ju fler matcher spelade än övriga. Vill man vara med i playoffet, så måste man spela bättre än så här. Nog sagt.