Förlust borta mot Huddinge

Sura förlorade första playoff matchen borta mot Huddinge, faktum är att Sura aldrig har vunnit en match, varken på Björkängens IP eller i Björkängshallen. Så nu får man ta nya tag på fredag.

Redan efter 6:56 tog hemmalaget ledningen genom Tim Kämpenberg, som vallade in pucken bakom David Otter. Därefter hade Huddinge flera bra chanser och pressade på mot gästernas mål. Sura stack upp några gånger, men det blev inga riktiga farligheter. Skotten i första 13-6.

Andra perioden fick Sura inleda i spel fem mot tre, dock endast i sju sekunder. Men man fick fortsätta spela fem mot fyra i 1:08. Men man kunde inte få till något ordentligt powerplay. Istället så ökade Huddinge på efter 4:08 genom Anton Kalte, som liggande rakade in pucken bakom Otter. Där efter följde en räcka utvisningar och då gjorde Sura mål i numerärt underläge (!) Adam Karlsson slet sig förbi en Huddinge back och lurade även den andre, själv med Andersson, satte han pucken mellan bena på honom. Sista sekunden av perioden blev lite stökig, med ett antal utvisningar som följd. Skotten 11-11.

Sura fick även inleda den tredje perioden i numerärt överläge, men hade väldigt svårt tt få till något ordnat spel. Efter halva den tredje perioden ökade Huddinge på till 3-1 genom Robin Sjörén på ett riktigt kanonskott i krysset och 6 miuter senare ökade Filip Runbjer på till 4-1 när han styrde in pucken i Sura målet. Då såg Suraspelarna riktigt trötta ut och förlusten var ett faktum, skotten 14-8 och totalt 38-25.

Ja det blir till att ta nya tag för Sura till fredagens match. Stundtals så såg det lite virrigt ut och passningarna slängdes bara iväg utan tanke och mening. Powerplay får man fortsätta nöta på, för timingen i spelet såg inte bra ut, det gick helt enkelt för sakta och det verkade som om spelarna hade ström i klubban. Man kanske var tagna av stundens allvar? Men nu är premiären i playoff avklarad, så nu får man skaka av sig förlusten och ge allt på fredag.

Sura klacken på plats i Björkängshallen

Det fanns också mycket tillresta Suringar på plats som gjorde att publiksiffran blev så bra.

Huddinge IK-Surahammars IF 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Goalkeeper In 00:00 SUR 44 OTTER, David
Goal 06:56 HIK 1 – 0 EQ 23 KÄMPEBERG, Tim 9 HEDSTRÖM, Emil 19 ODLJUNG, Christoffer
Participation (On ice) HIK: 9 18 19 23 26 30 SUR: 22 28 44 65 66 88
Penalty 15:01 SUR 2 min. 65 SÖDERLUND, Lukas Elbowing
Penalty 17:09 SUR 2 min. 33 UDD, Christofer Slashing
Penalty 18:07 HIK 2 min. 23 KÄMPEBERG, Tim Tripping
Penalty 19:52 HIK 2 min. 19 ODLJUNG, Christoffer Tripping

2nd period
Goal 24:08 HIK 2 – 0 EQ 15 KALTE, Anton 21 HÄLLESTRÖM, Joakim 10 JONASSON, Björn

Participation (On ice) HIK: 3 9 20 26 27 30 SUR: 7 22 28 33 44 65
Goal 56:12 HIK 4 – 1 EQ 3 RUNBJER, Filip 9 HEDSTRÖM, Emil 20 DAHLBERG-KARLSSON, Rasmus
Participation (On ice) HIK: 3 9 20 25 27 30 SUR: 9 36 41 44 66 88
Goalkeeper Out 60:00 HIK 30 ANDERSSON, Albin
Goalkeeper Out 60:00 SUR 44 OTTER, David