Lukas Söderlund är tillbaka

Under fredagen blev det klart att Lukas Söderlund återvänder till Surahammars IF. Poängforwarden Söderlund som varit bärande i laget de senaste två säsongerna vänder alltså åter till Västmanland efter att ha avslutat säsongen i allsvenska Tingsryd.

Lukas Söderlund som kom till Surahammar från Mariestad inför säsongen 21/22 har snabbt blivit en omtyckt och viktig kugge i det Surahammar som tagit stora sportsliga kliv senaste åren. Det var därför många som blev lite besvikna när Lukas i slutet på säsongen lämnade klubben för ett allsvenskt äventyr. Men nu är han alltså tillbaka i föreningen och det var en mycket nöjd Lukas Söderlund som webredaktionen fick tag på.

– Det känns så jäkla bra. Det är som en stor sten har släppt från bröstet och jag känner mig väldigt glad över att ha kontraktet klart med Sura.

Vad är det som får dig att vända tillbaka till Sura?
– Det är många faktorer. Den främsta anledningen är inte det sportsliga utan mer det som är runt omkring. Jag har sambon i Västerås, familjen likaså, släkten i Dalarna. Jag har hela mitt sociala nät i närområdet och det är människor som är viktiga för mig och som får mig att må bra. Jag behöver tryggheten för att leverera både som människa och ute på isen och den känner jag att jag får här. Sen är Sura ett jäkla kul lag att spela i. Härliga supportrar, bra killar i laget och en ledarstab där vi alla har väldigt kul tillsammans.

– Jag har alltid känt mig sedd och väl omhändertagen i Sura och sånt är viktigt för mig. Under min tid i Tingsryd hade jag till exempel kontakt med Jörgen Mähler (sportchef) minst en gång i veckan via telefon där vi pratade om allt. Det var inte bara hockey han ville prata om. Det var livet, familjen, hur man mådde osv. Sånt gör också att man känner sig sedd, inte bara som spelare utan kanske ännu mer som människa och det gjorde också beslutet att komma tillbaka till Sura enkelt.

Du avslutade som sagt säsongen med allsvenskt kval i Tingsryd. Hur var det äventyret?
– Det var en kul erfarenhet även om jag hade hoppats på att få ut mer rent sportsligt. Men bara att få träna och leva i en allsvensk miljö är en nyttig lärdom inför framtiden. Något jag kan ta med mig och dra nytta av när jag spelar med Sura i vinter.

Men nu väntar alltså ännu en säsong i Sura. Tankar inför det?

-Det ska bli jäkligt kul att få dra på sig Suratröjan igen och få träffa alla igen. Sen hoppas jag rent sportsligt att vi får ihop ett riktigt bra gäng som på allvar kan vara med och konkurrera i toppen av Hockeyettan i vinter.

Även sportchefen Jörgen Mähler var så klart väldigt nöjd med att återigen ha en klasspelare som Lukas Söderlund i laget.

– Det är positivt att han väljer att komma tillbaka till oss. Det visar att vi gör bra saker i Sura. Lukas är en stor tillgång både på och utanför isen. En bra kille och en sniper som kommer bidra mycket med sitt spel. Inte bara i offensiven utan även defensivt med sitt uppoffrande spel.

Vi hälsar Lukas varmt välkommen till oss i Sura igen och tackar sportchef Mähler för denna härliga nyhet lagom till helgen.

Dela nyheten:

Fler nyheter