Sagan fortsätter

Det var inte många som trodde det här, men efter lördagens seger med 3-2 har Sura slagit ut Huddinge och avancerat till semifinalspel i playoff. Man får nypa sig i armen.

Den här matchen började lite annorlunda än vad vi är vana vid. Sura tog nämligen ledningen med 1-0 efter 9:09. Lukas Söderlund kom in på vänsterkanten, i sitt specialläge och dräpte in ledningsmålet högt bakom Albin Andersson i Huddingemålet. Sura spelade bra i första halvan av perioden, men efter powerbreaket så tog Huddinge över, och det med besked. 12:51 kvitterade Marcus Lissäng till 1-1 i powerplay och 15:07 fixade Christoffer Usov till ledningspucken när hans maskerade skott smet in långt ner vid David Otters vänstra stolpe.

Mot slutet av perioden fick Sura chansen i spel fem mot tre och med bara 20 sekunder kvar av perioden satte Adam Karlsson kvitteringen. Snacka om psykologiskt viktigt mål. Adam Karlsson har nu gjort mål i samtliga tre playoffmatcher mot Huddinge. Skotten 11-7.

I början av andra perioden så hettade det till ute på banan och ett antal utvisningar blev följden. Spelet svängde fram och tillbaka och till slut slog pendeln över till hemmalagets fördel, när Mattias Eklund tog vara på en chans framför duktige Huddingemålvakten Albin Andersson. Eklund lyfte in en skottretur och glädjen efter det målet var det inget fel på. Och var kvitteringen i första perioden ett psykologiskt viktigt mål, så var det här snäppet värre. Det var endast två sekunder kvar av perioden. Ställningen 3-2 och skotten 9-11.

Den sista perioden blev en gastkramning. Huddige jagade en kvittering, och man hade två chanser i numerärt överläge att få till ett mål. Men Sura försvarade sig förtjänstfullt och rensade bort puckarna framför Otter. Med mindre än tre minuter kvar tog Huddinge Timeout för att snacka i hop sig till en sista framstöt och 19:01 plockade man ut målvakten.

Men Sura stod emot och när slutsignalen ljöd, stod det klart att Surahammar slagit ut Huddige med 2-1 i matcher. Stort jubel i Surahallen från de 767 som fyllde hallen. Skotten i sista perioden 7-13 totalt 27-31.

Ett stort tack till våran klack som i kväll igen höjde stämmningen.

Nu blir de val av motståndare i morgon söndag och nu är det Sura som står på tur att bli vald. Ska bli spännande hur det kommer att se ut. Det kan ni följa på ATG Hockeyettans hemsida från kl. 12:00 i morgon.

Surahammars IF-Huddinge IK 3-2 (2-2, 1-0, 0-0)
Skott: 27-31 (11-7, 9-11, 7-13)