Vinst i overtime över Huddinge

Det bjöds på en härlig hockeymatch i Surahallen under kvällen, där Sura drog det längsta strået i overtime, när Samuel Ander avgjorde efter 1:51 inför en exstatisk hemmapublik.

Det började inte bra för hemmalaget, redan efter 5:11 tog gästerna lednigen genom Tim Kämpeberg och det följde man upp efter 15:50, då Anton Kalte ökade på till 0-2. Men endast 21 sekunder senare reducerade Sura genom Adam Karlsson. Skotten i första perioden 9-10.

9:14 in i andra perioden ökade Huddinge på till 1-3 genom Tim Kämpenberg och skaffade sig en två måls ledning. Det tog bara 59 sekunder innan Sura reducerat igen, Samuel Ander styrde in David Lidströms skott. I slutet av perioden ökade Huddinge på till 2-4 på en snygg styrning i numerärt överläge av Anton Kalte. Så underläge för hemmalaget inför tredje perioden med två mål. Skotten 10-9.

Sura fick ett numerärt överläge i början av tredje perioden och då kom reduceringen till 3-4 efter 2:48, målskytt Marcus Wahlgren. Men Huddinge kom tillbaka snabbt och Fabian Lundh sköt in 3-5 efter 4:51. Nu gällde det för hemmlaget att spela desperat och när Lukas Söderlund fick läge mitt i skottet så small det till bakom Albin Andersson, tiden för målet 7:32 och reduceringen var ett faktum. Nu satte Sura allt på ett kort för att nå en kvittering och 17:55 exploderade hallen när David Lidström hängde upp kvitteringen i krysset. Så oavgjort efter 60 minuter. Skotten 11-9.

Första overtime perioden blev bara 1:51 lång innan Samuel Ander avgjorde med att lägga in en myra mot Huddinges mål, som slank in mellan Anderssons benskydd. Och Sura hade vänt och vunnit matchen. Skotten i overtime 3-0. Totalt 33-28.

En historisk match, Sura har inte vunnit i overtimei en playoffmatch på hemmaplan någonsin, så Ni som var med och tittade på matchen fick vara med om något historiskt.

Nu väntar returmöte i Surahallen i morgon lördag kl. 15:00. Då ska det avgöras och skrivas ny historia då.

Surahammars IF-Huddinge IK 6-5 (1-2, 1-2, 3-1, 1-0)

Goalkeeper In 00:00 HIK 30 ANDERSSON, Albin
Goal 05:11 HIK 0 – 1 EQ 23 KÄMPEBERG, Tim 19 ODLJUNG, Christoffer 18 LUNDH, Fabian

2nd period
Goal 29:14 HIK 1 – 3 EQ 23 KÄMPEBERG, Tim 19 ODLJUNG, Christoffer 11 EKLUND, Martin
Participation (On ice) HIK: 11 15 18 23 25 30 SUR: 24 28 36 71 81 88
Goal 30:13 SUR 2 – 3 EQ 27 ANDER, Samuel 7 LIDSTRÖM, David
Participation (On ice) SUR: 7 22 27 33 65 81 HIK: 8 18 19 23 26 30
Penalty 37:34 SUR 2 min. 41 LIDSTRÖM, Samuel Slashing
Goal 39:23 HIK 2 – 4 PP1 15 KALTE, Anton 28 LENNHAMMER, Kim 21 HÄLLESTRÖM, Joakim
Participation (On ice) HIK: 10 15 21 25 28 30 SUR: 28 66 71 81 88